Сърбия получи $ 1 млрд. от ОАЕ

28259
Сърбия получи $ 1 млрд. от ОАЕ

Сърбия днес получи 1 милиард долара от Обединените арабски емирства, така че "до март 2015 г. Няма да има проблеми с ликвидността, заяви премиерът Александър Вучич на пресконференция, на която обяви подробности за приватизацията от авиокомпанията "Етихад" на сръбската национална авиокомпания "Ят", която сега се нарича "Еър Србия", предаде БГНЕС.

Министър-председателят припомни, че загубите на сръбската авиокомпания от 2003 г. Насам е средно 35 милиона евро годишно. "Всички предишни правителства са знаели какъв е проблемът. Бяхме наясно и какви рискове имаше за превоза на пътници", каза той. Според Вучич, "ако властите не са предприели мерки, щеше да се стигне до закриването на "Ят", което би довело до икономически загуби, сриване на имиджа на Сърбия, доколкото националната авиокомпания – това е огледало на страната".

Според министър-председателя, в съответствие със споразумението, компанията "Eтихад" се ангажира да инвестира в проекта 100 млн. долара, а сръбската страна - 42 милиона долара. Сърбия трябва да инвестира тези средства в периода 2014-2016, както и да санира дълговете на "Ят", 80 процента от които са към сръбската държава. Вучич също така заяви, че авиокомпанията "Еър Србия" ще приключи 2014 година с печалба от 1 милион евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com