Страхове в Скопие: България иска да анексира Македония!

21348
Страхове в Скопие: България иска да анексира Македония!
Снимка: БГНЕС

Решението на София да прати войски по границата с Македония повдига тревожни въпроси за истинските й намерения, пише скопският сайт „Инфомакс", като преразказва анализ на руската агенция „Спутник".

„Инфомакс" е озаглавил дописката си „България иска да анексира Източна Македония: българите трупат войска на границата и използват Заев за дестабилизация!"

Лавров заговори за разделяне на Македония между Албания и България*

Руският външен министър Сергей Лавров е убеден, че случващото се в Македония е факт заради намерението на македонския премиер Никола ...

Сайтът, който е рупор на македонската емиграция по света, доказва твърдението си с аргумента, че България е „последната окупационна сила, влязла в Македония през Втората световна война". Премиерът Бойко Борисов, чиято самоубийствена антируска политика нанася все повече вреди на страната, реши да канализира натрупалото се недоволство, като насочи общественото внимание навън, пише „Инфомакс". Той цитира „Спутник", който представя учението на българската армия и Специализирания отряд за борба с тероризма на МВР от 13 май като „изпращане на войски в подготовка за окупация".

България се опитва да затвърди претенциите върху територията и народа на Македония и да я дестабилизира, като използва лидера на опозицията Зоран Заев, допълва „Инфомакс". Доказателство за това било, че София пратила на митинга на СДСМ най-големия антимакедонист (става дума за Сергей Станишев, който е „пратен" не от София, а от Брюксел в качеството му на лидер на ПЕС - б.р.).

Като „доказателство" за намеренията на България сайтът привежда интервю на проф. Божидар Димитров. В него според „Инфомакс" директорът на НИМ казва, че с оглед на събитията в Македония София може да се изправи пред избора да анексира населения с българи регион. Думите обаче са извадени от контекста, а точният цитат е: „Държавата ни е отговорна пред тях (90-те хиляди македонци с български паспорти - б.р.) и трябва да ги предпази... а също и да се бори за правата на онези, които насила са наричани македонци", предаде КРОСС.

 

Ахмети: Няма да има война в Македония

Няма никакви причини за избухване на конфликт и война в Република Македония. Това каза лидерът на Демократическия съюз за интеграци...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com