Сръбският премиер видя Цветан Василев като зъл чорбаджия

6015
Сръбският премиер видя Цветан Василев като зъл чорбаджия

Заради скандално известния банкер Цветан Василев, сръбският премиер Александър Вучич използва груби думи по адрес на българите като цяло, предаде БГНЕС.

Причината за избухването на Вучич е стъкларският завод в Парчин, който е собственост на бившия банкер Цветан Василев.

Синдиците на КТБ оспорват 2 прихващания за 26 млн. и 2 млн. евро

Синдиците на КТБ Лазар Илиев и Росен Ангелчев са предприели нови действия по оспорване в съда на прихващания, които може да увредят иму...

По време на официална пресконференция в Белград преди малко на въпроса какъв е коментарът му за проблема с неплатените сметки за ток от страна на завода в Парачин Александър Вучич каза следното: "Какво означава това - когато имам печалба всичко е супер и цялата печалба трупам в джоба си, но когато трябва да платя на държавата, съгласно задълженията ми, тогава отказвам да плащам?"

"Тогава ме питате какво ще правим със стъкларския завод - ще спрем тока и тогава българите да скачат до небето, колкото си искат, въобще не ми пука за това. Да правят каквото искат", каза още Вучич без да назовава името на Василев и добави: "Това е частен завод, в който българин е собственик благодарение на нашата мъка и труд. Дължи ни пари за газ и ток, а самият той не знае колко милиони печалба вкарва в джоба си", добави Александър Вучич.

След това Вучич даде пример как вчера е поръчал храна, докато бил в колата си, но не е получил фискален бон, а обикновен хвърчащ лист. "Подобни хора не крадат от държавата, а от себе си и от децата си и поради тази причина по-късно няма да имаме средства за училища, болници, магистрали и всичко останало. Голяма част от тях призовават за увеличаване на заплатите на полицаите и войниците, които те заслужават, но в същото време отказват да плащат данъци", каза още Вучич.

От лятото на миналата година Цветан Василев се намира в Сърбия. По време на официалното подписване на сделката за Парачин преди две години лично присъства сръбският президент Томислав Николич, който е член на Сръбска прогресивна партия на Вучич. Според оценки на сръбските медии инвестицията на Цветан Василев в Парачин е 105 млн. евро. След като обаче Василев вече е преследван от българското правосъдие, заводът в сръбския град се оказа без достатъчно свежи пари за покриване на елементарни производствени нужди.

"Спасителят" на Виваком, Дунарит и Авионамс изчезна яко дим

Появилият се с гръм и трясък белгийски инвеститор Пиер Луврие се е отказал от куп знакови активи на Цветан Василев (бел. ред - по думит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com