Скопие уточни: Починалият британец може би се е натровил с алкохол

25174
Скопие уточни: Починалият британец може би се е натровил с алкохол
Снимка: Gettyimages

Починалият в Скопие британец може би е издъхнал от алкохолно отравяне, а не от ебола. Това призна представителят на македонското здравно министерство Йованка Костовска, предаде ТАСС. Костовска е ръководител на звеното по инфекциозните заболявания към здравното министерство на Македония.

Костовска подчерта, че "съгласно проявените от британския гражданин симптоми не може да се изключи напълно вируса ебола", но е факт, че британецът е имал здравословни проблеми - с черния дроб и със жлъчката. "Симптомите, които е проявил починалият, съпоставени с картината на вируса Ебола съгласно епидемиологичните анализи, водят до заключението, че вероятността да имаме случай на болестта е много малка", каза експертът.

ЕС готви евакуация на европейци заради еболата

Европейският съюз е готов да започне евакуация на своите граждани от африканските страни, обхванати от епидемия на ебола. Това заяви н...

Пробите от починалия британски гражданин се изследват в лаборатория в Германия, като резултатите ще са ясни утре, 11 октомври.

С починалия британски гражданин е имало негов сънародник, който е проявил подобни симптоми, но вече е върнат обратно в поставения под карантина хотел в Скопие, тъй като не е проявил никакви признаци на ебола.

По-рано днес пред Actualno.com здравният държавен експерт д-р Ангел Кунчев обясни, че в България само ВМА е напълно оборудвана да се спарави със случаи на ебола. Кунчев подчерта, че все още не можем да говорим за истинска опасност и трябва да се изчакат резултатите от Македония.

Според последните данни на Световната здравна организация броят на жертвите на ебола в Западна Африка достига 4033 души. Общият брой на заразените с вируса е 8399 души.

Само една болница в България е напълно способна да поеме болни от ебола

В България само Инфекциозната клиника на ВМА е приспособена за лечение на ебола. Това призна главният държавен инспектор д-р Ангел Кунч...

"В Либерия в резултат на ебола са починали 2316 души, в Сиера Леоне - 930, в Гвинея - 788, а в Нигерия - 8. В резултат на отделно огнище на ебола в ДР Конго са починали 43 души", се посочва в съобщение на СЗО.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com