Скопие: Българите отказват да гледат "Трето полувреме"

17373
Скопие: Българите отказват да гледат "Трето полувреме"

Българският посланик в Скопие Иван Петков не отиде на първата прожекция на филма „Трето полувреме” в Скопие, пише македонското електронно издание МКД.мк, под заглавие „Българите отказват да гледат „Трето полувреме” но не се отказват от антимакедонската кампания”.

„На закритата прожекцията, която се състоя в Музея на холокоста в Скопие, присъстваха повечето посланици от дипломатическия корпус, но не и г-н Петков, дипломатически представител на страната, която още по време на заснемането му поведе истинска кампания срещу все още непрожектирания филм. В кампанията се включи и българският премиер Бойко Борисов, който го нарече „хитлеристки филм”, посочва изданието и изтъква, че Петков имал възможността да бъде първият българин, който е видял филма.

„Реакциите от българска страна основно се свеждаха до това, че във филма се показват исторически лъжи по отношение на участието на тогавашните български фашисти в Холокоста на македонските евреи по време на Втората световна война”, изтъква МКД.

Македонски медии: България ни готви "червена линия"

Министърът на външните работи на България Николай Младенов изпрати предупредителен сигнал към Македония. Това пише в днешния си брой ма...

Режисьорът на филмът Дарко Митревски е заявил, че не е правил филм, за да разчиства исторически и политически въпроси и иска филмът му да бъде оценяван като произведение на изкуството.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com