Шойбле: Без нова спасителна програма, няма как да помогнем на Гърция

8222
Шойбле: Без нова спасителна програма, няма как да помогнем на Гърция
Снимка: Getty Images / Guliver

Втората програма за подпомагане на гръцкото правителство вече изтече, а без програма няма начин еврозоната да помогне на Гърция. Това заяви германският финансов министър Волфганг Шойбле при пристигането си на срещата на еврогрупата в Брюксел, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС.

Щойбле подчерта, че Атина трябва да предостави на европейските си партньори предложения за справяне с икономическата ситуация.

Гърция е водещ пазар за българския износ на пшеница, електричество и слънчогледово олио

За периода 2010-2014 година Гърция е водещ пазар за България за износа на пшеница, електроенергия и слънчогледово олио. Това се казва в...

"След референдума, очакваме предложенията на Гърция", заяви Шойбле, който е един от лидерите с най-твърда позиция срещу Гърция.

От своя страна европейският комисар по икономически и финансови въпроси Пиер Московиси заяви, че еврогрупата не възнамерява да обсъжда днес въпросът за преструктуриране на дълга на Гърция".

По време на изказване пред Европейския парламент председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че топката е в ръцете на Атина, а преговорите ще продължат. След като заяви, че простите отговори са грешни, Юнкер отбеляза, че решението на гръцкия въпрос „няма да се появи за една нощ“. „Ако го решим сега, то това ще е просто решение“, каза той.

 

 

Пиер Московиси: Сега не обсъждаме преструктуриране на гръцкия дълг

"Еврогрупата не възнамерява да обсъжда днес (7 юли) въпросът за преструктуриране на дълга на Гърция", заяви европейският комисар по и...

 

 

 

 

 

Юнкер против Grexit: В Европа всичко е въпрос на компромиси

Моят опит ми казва, че простите отговори са грешни. В Европа няма прости решения. В Европа всичко е въпрос на компромиси. Това заяви пр...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com