Шешел готви протести

13337
Шешел готви протести
Снимка: Getty

В началото на пролетта започваме протести в страната срещу управляващите. Това каза на партийна среща в град Чачак лидерът на Сръбската радикална партия (СРП) Воислав Шешел.

"Очакваме пролетта и всичко да позеленее, за да започнем с протестните митинги. Тази власт няма да издължи дълго време, защото тя се пука по всички шевове. И поради тази причина очакваме предсрочни парламентарни избори", каза още Шешел, цитиран от БГНЕС.

Според него след завръщането му от затвора на Международния трибунал за военни престъпления в Хага е започнало консолидирането на СРП. Шешел излежа 12 години в ареста на Трибунала в Хага.

"Срокът на годност на президента Томислав Николич и на премиера Александър Вучич изтича и това много ясно се вижда от декларациите на западните дипломати и публикациите в чуждата преса. В момента са подложени на огромен натиск във връзка с независимостта на Косово и след като приемат този факт ще бъдат пуснати във водата", каза Шешел.

Той каза, че СРП е готова за коалиция с всички партии, които са против членството на Сърбия в Европейския съюз. Бъдещето на Сърбия се намира в силните връзки с Русия, в създаването на единен пазар, митнически и отбранителен съюз", каза още лидерът на СРП Воислав Шешел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com