Самарас: Гърция ще извърши политическо самоубийство, ако не бъде избран президент

16646
Самарас: Гърция ще извърши политическо самоубийство, ако не бъде избран президент
Снимка: Getty Images / Guliver

 

Гърция ще извърши „политическо самоубийство” и рискува „връщане към хаоса”, ако не успее да избере нов президент при гласуването в началото на следващата година и се наложи да провежда и предсрочни парламентарни избори. За това предупреди премиерът Андонис Самарас, съобщава Кathimerini.

Изказването на Самарас на Международния панаир в Солун беше фокусирано върху три основни теми – икономическото възстановяване на Гърция, намаляване на данъците и опасността да не се избере приемник на президента Каролос Папуляс през март. Премиерът използва темата за президентския пост като платформа за атака срещу „Сириза”, която обвинява в предизвикване на нестабилност.

Самарас обеща нови 770 хил. работни места до 2020 г.

Премиерът на Гърция Андонис Самарас обеща безработицата в страната да намалее и изрази оптимизъм, че до 2020 година ще бъдат създадени ...

„Гърция постепенно се самофинансира, но има и такива, които ще направят всичко нужно нищо да не се промени. Те дори не се страхуват да се заиграват с конституцията”, каза премиерът за опозицията. „Те не успяха да свалят правителството от тротоарите и сега ще опитат с президентските избори”, допълва Самарас, цитиран от агенция "Фокус".

Разрастването на брой на поддръжници на кандидата на правителството ще позволи да бъдат събрани минималния брой от 180 гласа нужни в парламента за избирането на държавен глава. В противен случай, според Самарас, ако това не бъде постигнато ще последва бедствие за Гърция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com