С чело на сръбски и руски излезе днес официозът на Груевски

8742
С чело на сръбски и руски излезе днес официозът на Груевски

Проправителственото издание "Вечер" в Скопие днес излиза на първа страница с чело, чието заглавие е изписано на сръбски и руски език, предаде БГНЕС.

До огромния портрет, на цяла първа страница, на руския министър на външните работи Сергей Лавров е написано първо на сръбски: Ко разуме - схватииче! А под показалеца на Лавров пише на руски: Не надо вмешиваться!

Изданието е собственост на Драган Павлович - Латас, който работи и в проправителствената телевизия "Сител".

При разкритията на лидера на опозицията Зоран Заев, стана ясно, че Латас печели огромни търгове и поръчки от правителството на Никола Груевски. В един от разпространените телефонни разговори говорителят на Груевски Александър Протогер каза следното: "Абе, всички знаем, че Латас работи за сръбските разузнавателни служби".

Само преди няколко седмици Латас публикува в изданието си на сръбски език писмо, което получил "от Тито с поръки" как да се справи с кризата и кой кой е в политиката. В него присъстваха задължителните обиди спрямо българите.

Припомняме, че руският външен министър Сергей Лавров направи скандално изявление твърдейки, че "Македония ще бъде поделена между Албания и България". Това предизвика много остра реакция както на официална София, така и в самата Македония, включително и от страна на изявени албански учени и интелектуалци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com