Руският посланник в Тирана: Москва ще предотврати появата на Велика Албания

20134
Руският посланник в Тирана: Москва ще предотврати появата на Велика Албания
Снимка: Getty Images / Guliver

Посланникът на Руската федерация в Тирана – Александър Карпушин, твърди, че една от основните задачи на Москва в региона на Балканите е да предотврати концепцията за създаване на Велика Албания. Това заяви той в интервю за албанската телевизия „Top Channel TV”.

„Проблемът „Велика Албания“ съществува. Наша ключова задача е да предотвратим нейната поява. Ние знаем, че Балканите са регион, в който е налице голям потенциал за възникване на военен конфликт. Ние приемаме за наше предизвикателство това да предотвратим такъв конфликт в региона“, твърди Карпушин.

Екшън в албанско село: Наркокартели и полиция се стрелят по улиците

Албанската полиция отново влезе в престрелка с наркокартелите от село Лазарат – балканското кралство на марихуаната, предаде маке...

„Когато пътувам в Македония и гледам домовете на албанската общност, аз виждам, че те обикновено изглеждат много по-добре от блоковете, в които живеят македонците и другите славяни. Това означава, че албанците са усърдни работници,  амбициозни са и затова живеят в по-добри условия. Но съм убеден, че не са в правото си да се оплакват, че правата им не се спазват“, казва още руският посланник пред албанската телевизия.

Карпушин коментира и темата за независимостта на Косово. Той твърди, че е щастлив да види, че има напредък в диалога между Белград и Прищина, изразявайки убеждението си, че това е правилният път.

Главата на руската дипломатическа мисия в Албания твърди, че ако Сърбия признае Косово, Русия също е склонна да промени своята, към този момент твърдо негативна позиция.  

„Когато Сърбия признае Косово, аз съм сигурен, че Руската федерация също ще промени позицията си. Докато Сърбия изпитва предубеждение, нашата позиция е ясна. Със Сърбия ние имаме много стари исторически връзки и нашата визия за бъдещето е да развиваме и поддържаме приятелските отношения между двете страни“, твърди още посланникът на Руската федерация в Република Албания.

Левицата спечели местните избори в Албания

Управляващата лява коалиция на албанския премиер Еди Рама спечели местните избори в страната. Това показват резултатите от 98 на сто о...

Използван източник: Посольство Росийской федерации в Республике Албании - Интервью Посла России в Албании А. Р. Карпушина албанскому телеканалу «Top Channel TV».

Автор: Теодор Спасов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com