Румънска правителствена програма стимулира закупуването на нови автомобили

4029
Румънска правителствена програма стимулира закупуването на нови автомобили
Снимка: Gettyimages

Продажбите на леки автомобили в Румъния са се повишили с едва 0,2% към юли тази година, ако ги сравним с данните за същия месец от изминалата 2014 г. Но за първите 6 месеца на годината се забелязва сериозно повишение в търсенето на автомобили, като до юни ръстът в продажбите варираше между 13 и 23%.

Според данни от Румънския съюз на автомобилните производители и вносители, броят на продадените в северната ни съседка през юли автомобили възлиза на 8 590, което е с 15% по-малко, отколкото през юни, когато пък беше отбелязан същински пик. Това означава, че през юли се забелязва значителен спад в ръста на продажбите, който обаче се очаква да бъде само временен.

Румъния е по-привлекателна за чужденците, отколкото Испания, Италия, Франция и Великобритания

Румъния се класира на двайсет и седмо място от общо шейсет и четири страни по света в класация на атрактивността от гледна точка на чуж...

Общият брой на леките автомобили, продадени отвъд Дунав през първите 7 месеца на годината, достигна 54 255, което означава, че средното повишение спрямо първите 7 месеца на миналата година е с 13,4%.

Около три-четвърти (75%) от всичките покупки на леки автомобили в Румъния за този период са извършени от фирми, а не от частни лица.

Причината за повишаването на продажбите се дължи на специална правителствена програма, която позволява на купувачите да получат голяма отстъпка при закупуването на нов автомобил, в случай че се съгласят да дадат стария си такъв за скраб.

Румънската автомобилна марка „Дачия“ е продала с 21,6% повече автомобили през първата половина на тази година, отколкото за същия период на миналата, достигайки продажбата на 20 000 бройки. Повече от половината продажби са на коли от модела „Logan”. Най-купуваната вносна марка пък е „Volkswagen” (5,200 бройки), a веднага след нея се нарежда „Skoda” (4,900 бройки).

Над 200 души се присъединиха в учения на НАТО в Румъния

Над 200 души от въздушно-десантните войски на САЩ, Италия и Испания участваха в парашутно нападение на стрелбище в Източна Румъния, пре...

Общият брой на продажбите на автомобили през първите седем месеца, включително и на автобусите на обществения транспорт, в северната ни съседка достигна 66,000 бройки, като повишението спрямо същия период на миналата година е с 15,8 процента.

Използван източник: Romania Insider.

Aвтор: Теодор Спасов

Откриха къде живеят най-щастливите деца в света

Научен доклад по отношение на детското общество разкрива, че децата в северната ни съседка Румъния са най-щастливите в света, като ведн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com