Рама: Сърбия не е враг на Албания

10422
Рама: Сърбия не е враг на Албания

Албанският премиер Еди Рама заяви по време на среща с посланиците в Тирана, че Албания "безрезервно" ще подкрепя Сърбия по време на председателството й на ОССЕ през 2015 г. Той каза, че Сърбия вече не е неприятел на Албания, съобщава агенция Танюг, предаде БГНЕС.

"През 2015 г. Сърбия ще стане първата държава от региона, която поема председателството на ОССЕ. Албания безрезервно ще подкрепя Сърбия в тази много важна задача за нашия регион", каза Рама.

Албания отваря комунистическите досиета на тайните служби

Албанският премиер Еди Рама обяви приемането на закона за отваряне на досиетата на тайните служби от комунистическия период. Преди отв...

Той посочи, че Албания се надява да види голям напредък при съседите и този напредък ще бъде отбелязан чрез повишаване на стандартите за свобода и правата на албанците в Прешевската долина.

"Това ново време на Балканите донесе мир между албанците където и да живеят те. Това налага на страната ни да се справи с европейските предизвикателства в региона, а също и да продължи пътя на мира и диалога със Сърбия", подчерта албанският премиер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com