РТС: Български условия за Сърбия?

6000
РТС: Български условия за Сърбия?

След изявлението на вицепрезидента Маргарита Попова, че Сърбия няма да стане член на ЕС, докато не реши проблема с българското малцинство, и радио Дойче веле съобщава, че членството на Сърбия и Македония в ЕС ще зависи от решаването на откритите въпроси, коментира Радио Телевизия Сърбия /РТС/ .

„България иска да постави условие за решаване на някои открити въпроси с Македония и Сърбия за членство в ЕС”, твърди Дойче веле в програмата за Сърбия.

Сръбският премиер: Майната му на такъв ЕС!

Сръбският премиер Ивица Дачич се ядоса на ЕС заради предстоящия гей парад в Белград. Събитието е планирано за 6 октомври, като предста...

Неотдавна българският външен министър Николай Младенов заяви, че България трябва да определи своите насоки около евроинтеграцията на съседните страни.

„Вицепрезидентът Маргарита Попова тази пролет предизвика доста отрицателни реакции в Сърбия след среща в Босилеград, когато в изявление пред българската общност заяви, че Сърбия няма да стане член на ЕС, докато не реши проблема с българското малцинство”, коментира телевизията.

Според политическия анализатор Марин Лесенски в планирани посоки на правителството се вижда средство против напрежението в отношенията между България и нейните съседи. Според него по този начин ще се избегнат необмислени изявления и популистки заглавия в българските медии.

„Правителството ще възприеме официална политика, като по този начин ще задължи и следващия кабинет”, заявил Лесински.

Германия със 7 условия за Сърбия за започване на преговори с ЕС

Условията на германския парламент за започване на преговори за членство на Сърбия в ЕС не се отнасят само за Косово, пише днес сръбския...

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com