Първи мащабни протести в Гърция срещу "Сириза"

17590
Първи мащабни протести в Гърция срещу "Сириза"
Снимка: Getty Images / Guliver

Започнаха първите мащабни протести срещу правителството на "Сириза".

Лекарите от държавните болници са в стачка за повече финансиране в здравеопазването. Държавните служители също протестират срещу приватизацията, а правителството на "Сириза" води безуспешни досега преговори за финансиране.

Юнкер измислил компромис за Гърция

Шефът на ЕК Жан-Клод Юнкер поема юздите на преговорите с Гърция, като най-изненадващо предлага компромисна алтернативна формула, за да ...

Днес лекарите в държавните болници на Гърция са в 24-часова стачка и обявиха "извънредно положение за здравеопазването". Болниците работят само с екипи за спешни случаи. Протести на лекари започнаха пред министерството на здравеопазването, предаде БНР.

Протестиращите медици обвиняват правителството, че националната здравна система е в колапс, липсва финансиране дори и за медикаменти, а не се назначават и специалисти.

Медици от болницата "Евангелисмо" в Атина заявиха за медиите, че държавните болници са без достатъчно финансиране, а лекарите физически не издържат на дежурствата и прегледите на увеличения брой пациенти след закриване на много от медицинските центрове по места.

От друга болница съобщават, че поради намаляване на финансирането пети месец са без превързочни материали.

Меркел и Оланд призоваха за по-бърза сделка между Гърция и кредиторите

Френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел наблегнаха на необходимостта за засилване на усилията за постиган...

Голям е проблемът с липсата на лекари по гръцките острови. Все повече медици отказват да работят в отдалечени острови поради ниско заплащане. Кметът на остров Тилос заплаши с оставка, за да бъде изпратен лекар за жителите. Още десет острова са без постоянен медицински персонал, съобщават протестиращите лекари.

Днес в почасова стачка са и работещите в държавния сектор с искане да се прекрати приватизацията и "Сириза" да спази предизборните си обещания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com