При нови избори 9 партии влизат в парламента в Атина

5198
При нови избори 9 партии влизат в парламента в Атина
Снимка: Gettyimages.com

Девет партии влизат в новия гръцки парламент, ако изборите бяха сега. Това показват резултатите от социологическо проучване, направено по поръчка на частна тв.

Данните сочат, че СИРИЗА отново ще спечели изборите, но разликата ѝ с втората “Нова демокрация” се е стопила до 2%. Трета сила са неонацистите от “Златна зора”. Най-новата политическа партия в Гърция “Народно единство” на Панайотис Лафазанис вероятно няма да успее да състави правителство, коментират анализатори. Крайнолявата фракция от депутати, която се разграничи от Алексис Ципрас, имаше три дни да направи кабинет, след като президентът Прокопис Павлопулос им връчи мандата в понеделник. Неуспешен опит вече направи “Нова демокрация”, пише "24 часа".

От МВнР предупреждават да не се качват стопаджии в Гърция

Министерството на външните работи призова българите, които прекарват лятната си почивка в Гърция, да не качват пътуващи на автостоп в к...

Очаква се президентът да свика среща на лидерите като последен опит за консенсус. В петък Павлопулос ще трябва да назначи служебно правителство и да насрочи предсрочни избори. От кабинета на премиера в оставка критикуват опозицията, че губи ценно време, вместо веднага да се откаже групово от проучвателен мандат и да изпрати страната пред вот на 20 септември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com