Президентът на Република Сръбска не планирал отцепване

15724
Президентът на Република Сръбска не планирал отцепване

Президентът на Република Сръбска Милорад Доик отхвърли твърденията, че по време на руското анексиране на полуостров Крим е планирал да обяви отцепване на сръбската общност от Босна и Херцеговина с помощта на Москва.

Думите на Додик са в отговор на твърдението на Бодо Вебер от берлинския Съвет за политика на демокрацията. Пред радио "Свободна Европа" той каза, че държавният глава е имал планове да отцепи Република Сръбска от Босна и Херцеговина. За това дори бил информиран целия западен свят. Той обаче разбрал за тези планове от сръбския премиер Александър Вучич.

Република Сръбска започва кампания за независимост

Република Сръбска, която е част от Босна и Херцеговина, започва кампания за независимост, предаде БГНЕС. Президентът на Република Сръб...

"Този господин би трябвало да престане с лъжите. Смятам, че г-н Вебер е добре информиран и че всичко, което той казва, са само подмятания", заяви Додик през белградския вестник "Данас", цитиран от БГНЕС.

Според президента на Република Сръбска тези обвинения са "част от истерията" как ще реагира във връзка с Русия и Китай. "Република Сръбска има своя концепция и съгласно оценките, които имаме, бихме могли да тръгнем по този път към отделяне. Нашата главна цел обаче е да укрепим автономията на Република Сръбска и това е чиста история", каза Додик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com