Политически анализатор: Груевски държи 40% от икономиката на Македония

9306
Политически анализатор: Груевски държи 40% от икономиката на Македония

Македонският премиер Никола Груевски и неговият братовчед Сашо Миялков, който ръководи Агенцията за сигурност и разузнаване, притежават няколко милиарди евро. Двамата са собственици на около 40% от македонската икономика. Тези шокиращи данни бяха изнесени в Скопие от политическия анализатор Суад Мисини. Според него двамата братовчеди притежават частни компании, банки, търговски вериги, мини, бензиностанции, медии, недвижимо имущество, хотели и ресторанти, включително и административни обекти, пише БГНЕС.

Мисини подробно описа схемите, по които Груевски е получавал огромните комисионни и по какъв начин са били извършвани банковите транзакции.

"Всички тези финансови схеми, много подробно са изнесени в докладите на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие на Световната банка, но и на много авторитетни български неправителствени организации, които притежават документи за много висши български държавни служители извършили престъпления или са били замесени в корупционни схеми", казва Мисини.

"Това, което се случва при нас - офшорни компании, пране на пари, мръсни пари, прехвърляне на собственост е най-обикновено копиране на всичко, което е ставало в България. Няма нищо ново", подчерта Суад Мисини.

Груевски: Опозицията иска да създаде криза чрез фалшификати

Опозицията се опитва да създаде криза чрез монтирани телефонни разговори. Това заяви лидерът на управляващата ВМРО-ДПМНЕ и премиер на М...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com