Полицията разпръсна демонстрации в Анкара и Истанбул

7452
Полицията разпръсна демонстрации в Анкара и Истанбул

Полицията в Анкара използва сълзотворен газ и вода оръдия, за да разпръсне неразрешен протест. Представители на обществени организации се събраха недалеч от центъра на турската столица, за да направят изявление пред пресата. Каква е същността му, все още не е ясно.

Полицията блокира пътя и поиска протестиращите да се разпръснат, тъй като демонстрацията не е разрешена от властите. Участниците отказаха да се съобразят и започнаха да блокират движението. След това органите на реда използваха сълзотворен газ и водни оръдия. Двама участници в демонстрацията са задържани.

Подобно нещо имаше и в Истанбул. Повече от сто души се събраха в района на Гази, във връзка с погребението на екстремистките Гюнай OОзалсан, убита в петък от полицията по време на акция срещу членове на терористични организации. След като полицията в Истанбул използва водни оръдия и сълзотворен газ, по-голямата част от демонстрантите избягаха в страничните улици. Полицаите пристъпиха към арести, опитвайки се да изтласкат хората.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com