Полицаите в Куманово ще получат компенсации

5285
Полицаите в Куманово ще получат компенсации
Снимка: БГНЕС

Правителството на Македония обяви, че ще изплати обезщетения на семействата на загиналите полицаи, на ранените ще изплати обезщетение, а всички участвали в операцията срещу въоръжените нападатели в Куманово ще бъдат наградени.

Гражданите, чиито имоти са повредени, ще бъдат обезщетени 100 процента, а онези, които загубиха домовете си, ще бъдат настанени в други, съобщи македонският сайт plusinfo.

Задържаните в Куманово нападатели остават в ареста за 30 дни

Скопският съд отреди мярка задържане под стража за 30 дни на задържаните членове на въоръжената група в Куманово. В рамките на вчерашн...

Семействата на загиналите полицаи ще получат по 70 000 евро, бе решено на заседание. За тези от загиналите служители на реда, които са били женени, половината от сумата ще се изплати на съпругата, а другата половина - на родителите. Най-тежко раненият полицай ще получи 40 000 евро. Четиримата други пострадали, които бяха настанени в клиниката по анестезиология и реанимация ще получат по 35 000 евро.

Деветнайсетте полицаи, които вече са оперирани заради тежки наранявания, или пък имат тежки наранявания, ще получат финансова компенсация по 25 000 евро. Останалите 13 с по-леки наранявания - по 15 000 евро. На членовете на групата за специални задачи и членовете на отряда за бързо реагиране, участвали в акцията в Куманово, ще бъдат дадени по 10 000 долара.

Членовете на специалния звено на полицията, които са били ангажирани в акцията, ще получат обезщетение в размер на 5000 евро. Награди ще има и за полицаите от Куманово, които са били дежурни, а медицинският персонал ще получи по една месечна заплата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com