Похитителите на турския прокурор бяха ликвидирани, той е ранен

5985
Похитителите на турския прокурор бяха ликвидирани, той е ранен

Турският прокурор Мехмет Селим Кираз, който в продължение на 9 часа бе държан като заложник в истанбулски съд от екстремисти, бе освободен при операция на специалните части. Според телевизия Ен Ти ви по време на престрелката той е ранен и изпратен в болница. Похитителите му са ликвидирани.

Според телевизионния канал, прокурорът се намира в критично състояние. Други медии отбелязват, че той загубил съзнание по време на нападението и е получили леки наранявания, съобщава БГНЕС.

Операцията продължи около 15-20 минути. Полицията използва шокови гранати и влезе в престрелка с екстремистите. В кабинета на прокурора, където той беше държан, имаше трима терористи.

По-рано днес заподозрени членове на незаконния левичарски "Народен Революционен Фронт за освобождение" (DHKP-C) взеха за заложник прокурор Мехмет Кираз в съдилище в Истанбул във връзка с делото за убийството на жертвата от протестите за парка "Гези" Беркин Елван.

Беркин почина на 11 март 2014 година. Преди той бе 269 в кома, след като беше улучен със снаряд със сълзотворен газ по време на протестите за парка "Гези". Кираз е бил насрочен за прокурор по делото преди шест месеца.

През последните четири години е имало над 150 подобни разполеждания за забрана на обществено обсъждане, сред които и такива, свързани с нападането на турското консолство в Мосул от групировката "Ислямска държава", мащабното корупционно разследване, включващо и министри от правителството, както и тежки терористични и минни инциденти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com