Плевнелиев: На гърците им е тежко, да проявим разбиране

9725
Плевнелиев: На гърците им е тежко, да проявим разбиране
Снимка: БГНЕС

Кризи е имало и ще има. Наша задача е да разбираме приятелите ни и добри съседи в Гърция. Да помогнем по всякакъв възможен начин да бъде намерено решение. На гърците им е тежко, ние трябва да проявим разбиране и да се надяваме тяхната болка и тяхната кризисна ситуация да се нормализира колкото се може по-бързо. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти в Сараево, предаде "Фокус".

Той напомни, че стабилността води след себе си инвестиции, развитие и растеж. „Много ни се иска гърците да предприемат смели действия за реформи, това да доведе до стабилност и оттам икономиката и нацията да тръгнат напред”, коментира държавният глава.

Плевнелиев стана "Европейска личност на годината в Югоизточна и Централна Европа"

Президентът Росен Плевнелиев получи наградата за „Европейска личност на годината в Югоизточна и Централна Европа”, по време...

По думите му по-нататъшната интеграция в ЕС и региона е най-добрият път за борба с дестабилизацията, изолацията и бедността.

„За да подсигурим нашата стабилност, сигурност и просперитет не е достатъчно да се присъединим към съществуващите евроатлантически структури. Имаме нужда да установим близки връзки и партньорства на регионално ниво. Заедно ние представляваме нововъзникващи пазари на 12 страни и 150 млн. души” отбеляза държавният глава.

Той припомни, че на първи юли България пое председателството на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮЕ). „По време на нашето председателство ще отбележим 20-ата годишнина от създаването на структурата. Ще съсредоточим усилията си в три приоритета: изграждането на енергийна и транспортна инфраструктура, укрепването на демократичните устои и сигурността и справянето със засиления бежански поток към региона, каза президентът Плевнелиев.

Според него страните от региона само обединени могат да гарантират стабилността и развитието, защото без стабилност няма развитие.

Правната комисия одобри предложението за референдум на Плевнелиев

Правната комисия одобри предложението за национален референдум с въпросите на президента Росен Плевнелиев, предаде БГНЕС. Въпросите...

В Сараево Плевнелиев бе удостоен с приза "Европейска личност в годината в Югоизточна и Централна Европа".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com