Плевнелиев: България подкрепя Босна и Херцеговина по пътя на европейската интеграция

4427
Плевнелиев: България подкрепя Босна и Херцеговина по пътя на европейската интеграция
Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев проведе работна среща с Младен Иванич, член на Председателството на Босна и Херцеговина. Гостът е на посещение в София за участие в срещата на високо равнище „Нови визии за партньорство и добросъседство в Европа“, която е под патронажа на българския държавен глава и се организира от Фондация „Център за политически диалог Петър Стоянов“ и Международния център „Низами Ганджави“.

Потвърждаваме подкрепата, изразявана последователно от България за европейската и евроатлантическата интеграция на приятелска Босна и Херцеговина, както и на всички останали държави от Западните Балкани, при изпълнение на утвърдените критерии, заяви президентът Росен Плевнелиев по време на срещата, информира БГНЕС.

Плевнелиев: Не подкрепяме Македония безусловно, искаме край на антибългарските кампании

Македония има подкрепата на България в пътя си към евроатлантическите ценности, но тази подкрепа не е безусловна. Това заяви президентъ...

Росен Плевнелиев и Младен Иванич се обединиха около виждането за отличното състояние на двустранните отношения и интензивния политически диалог на най-високо равнище по въпросите на Европейския съюз, на регионалната и европейската сигурност. „Отдаваме голямо значение на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа като важен фактор за развитие на стабилността и сътрудничеството в региона“, добави в хода на разговора българският президент.

Младен Иванич запозна българския държавен глава с провеждащите се в момента в Босна и Херцеговина политически, икономически и социални реформи. От своя страна Росен Плевнелиев изрази надежда, реформите да бъдат проведени, така че Босна и Херцеговина да бъде в състояние скоро да подаде молба за членство в ЕС.

По време на срещата двамата споделиха тревогата си от разрастването на бежанската криза. Общо бе мнението, че само с консолидираните усилия на всички държави както в региона, така и в ЕС, този проблем може да бъде преодолян.

Младен Иванич благодари на българския президент за отличната организация на двудневния Международен форум „Нови визии за партньорство и добросъседство в Европа“.

Плевнелиев призова за политическо решение на ЕС за влизането ни в Шенген

Президентът Росен Плевнелиев призова за политическо решение на държавите от ЕС за присъединяването на България към Шенген. „П...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com