Пентагонът натиска Гърция да въведе санкции срещу Русия

7221
Пентагонът натиска Гърция да въведе санкции срещу Русия

Пентагонът настоял Гърция да съблюдава санкциите срещу Русия, съобщи гръцкият министър на отбраната Панос Каменос, коментирайки срещата си със зам.-министъра на отбраната на САЩ Кристин Уормът.

"Повдигната бе и темата "Русия", като ни бе казано в прав текст, че трябва да следваме политиката на санкции на ЕС. Обясних, че за нас Русия е приятелска страна, с която имаме здрави връзки, както икономически, така и православни. Че губим по 4 млрд. евро годишно от санкциите", заяви Каменос, цитиран от БГНЕС.

"Ежегодно в Гърция идват 1,5 млн. руски туристи. Изнасяме за Русия селскостопанска продукция, а ЕС не възмездява гръцките фермери за загубите им, които търпят заради санкциите. Въпреки всичко от мен бе поискано да продължим санкциите, въведени срещу Русия заради Крим", каза още гръцкият военен министър.

Във Вашингтон Каменос ще се срещне с пом.-държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия Виктория Нюланд, с конгресмени и представители на еврейското лоби. Каменос е лидер на малката партия АНЕЛ, осигурила парламентарно мнозинство на коалиционния кабинет на Алексис Ципрас, премиер и лидер на партия СИРИЗА.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com