Пак атака в Истанбул - нападение срещу централата на полицията (Видео)*

6323
Пак атака в Истанбул - нападение срещу централата на полицията (Видео)*
Снимка: Getty Images/Guliver

Един човек е убит, след като въоръжени хора опитали да атакуват централата на полицията в Истанбул, а в отговор турските сили за сигурност открили огън, предаде Агенция "Фокус".

При последвалата престрелка е убит единият нападател, но другият е избягал, предаде AFP. Стрелбата е станала на улица „Ватан“, която е затворена от силите на реда. Според друга информация и двамата нападатели са застреляни. Информационна агенция "Доган" обаче уточнява, че единият е бил само ранен и е задържан. Той е бил мъж, а убитият нападател е жена, която е носела две бомби. По последни данни ранен е един полицай, първоначално се съобщаваше за двама ранени служители на реда.

Въоръжени нахлуха в офис на партията на Ердоган в Истанбул

Двама въоръжени нахлуха в офис на управляващата Партия на справедливостта и развитието в предградие на Истанбул, предаде Reuters, като ...

Това е поредният тревожен инцицент в турския мегаполис за последните два дни. Първо вчера беше убит турският прокурор Мехмет Селим Кираз, който разследваше знаков случай, белязал протестите "Гези" срещу управлението на Реджеп Таийп Ердоган. Похитителите му бяха убити. Днес въоръжен мъж нападна офис на партията на Ердоган в Истанбул и развя знаме с ятаган, като не стана ясно какви са исканията му. Нападателят не навреди на никого.

Междувременно турският премиер Ахмет Давутоглу направи изявление, в което обяви, че турското правителство няма да толерира "никакви неоторизирани протести". "И за минута няма да толерираме когото и да е, който е на улицата, без да има разрешение за протест", подчерта Давутоглу. Според чл. 34 на турската конституция обаче "всеки има право да провежда мирни, невъоръжени шествия и събирания, без да е необходимо разрешение от властите", припомня "Хюриет".

Давутоглу заклейми и няколко турски медии, защото публикуваха снимки на прокурора Кираз с опрян в главата му пистолет. Според турския премиер тези снимки може да се използват за пропаганда. Представители на медиите, които ги публикуваха, не бяха допуснати на погребението на Кираз. Давутоглу каза още и, че двамата нападатели, убили Кираз, са водели многократно разговори с чужбина.

Кадри от мястото на инцидента пред централата на полицията в Истанбул вижте ТУК.

Турският прокурор почина от раните си

Турският прокурор Мехмет Селим Кираз, който днес бе освободен, след като бе държан девет часа като заложник от екстремисти, почина в бо...

* Информацията е актуализирана

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com