Опозицията в Турция поиска отчет за "сарая" на Ердоган

25047
Опозицията в Турция поиска отчет за "сарая" на Ердоган

Турската републиканска народна партия внесе в турския парламент 28 питания, свързани с пищната резиденция на новия турски президент Реджеп Ердоган, предаде БГНЕС.

Главната опозиционна партия през последните дни определи Аксарай като "качак сарай" заради разкритията за незаконното му изграждане в защитената природна зона, както и космическата сума за строителството и поддръжката му. Депутатът Йозгюр Йозел използва същото определение и във внесените 28 питания, като очаква отговорите от министъра на финансите. Той настоява да бъдат огласени сметките за изразходваната електроенергия и припомня прогнозата на експерт за поне 700 000 лири месечен разход само за това. Депутатът иска яснота за това кой ще плаща сметките за тока, водата, топлото, чистотата, сигурността и консумативите, както и колко струват декорациите и обзавеждането на сарая с 1 000 стаи. Въпросите му са формулирани по-скоро в стила на реториката, отбелязват медиите.

"С парите за строителството и разходите за 1 г. колко пенсии за инвалидност можеха да се отпуснат, колко учителски заплати могат да се увеличат, колко стипендии за студенти да се осигурят, колко нови болници да се отворят, колко осигуровки за земеделци и миньори да се платят, колко пътища за откъснати от света села могат да се построят", това са само част от въпросите за цената на "Качак сарай", цитирани във в. "Заман".

Путин се скара на Ердоган

Скандал се разразил между президентите на Русия и Турция, когато провели телефонен разговор за ситуацията в Сирия. Това твърди в. Mosco...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com