Опозицията в Турция не прави трагедия от загубата

20767
Опозицията в Турция не прави трагедия от загубата
Снимка: Getty Images / Guliver

Кемал Кълъчдароглу, лидер на основната опозиционна турска Народнорепубликанска партия (РНП), отхвърли слуховете, че ще подаде оставка заради резултатите от местните избори в страната, предаде БГНЕС.

"Разбира се, че ще направим оценка на резултатите и ще кажем кое е вярно и кое лъжа. Резултатите не трябва да се разглеждат като провал", каза Кълъчдароглу. Той заяви, че партията му е опитала да привлече гласоподавателите на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), но стратегията й се е оказала неуспешна.

"Основният проблем е, че не се вслушваме в думите на другия. Гласоподавателите на ПСР запушиха ушите си за нас. Трябва да направим оценка на начина, по който масите ни слушат. Ние се вслушваме в думите на гласоподавателя. Опитваме да го разберем, така както можем. Опитваме да намерим език, с който масите да не се чувстват отчуждени. Въпреки това изглежда, че не е възможно да ги убедим веднага", каза той.

След като отрече слуховете за оставка като "абсурдни и напълно неверни", Кълъчдароглу подчерта, че броят на гласовете на РНП в Истанбул, Анкара и Измир е нараснал значително. "В големите градове имаме повече гласове. Това са първите избори, когато провинцията гласува в полза на големите градове. В миналото губехме изборите заради гласовете от провинцията. Сега на тези избори имахме осезаемо присъствие", каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com