Обстановката в Скопие е спокойна

5569
Обстановката в Скопие е спокойна

Положението пред сградата на правителството в Скопие в момента е нормализирано, съобщава държавната Македонска информационна агенция.

Улиците са изчистени, движението се осъществява нормално и няма засилено полицейско присъствие.

По време на протеста, който започна, след като опозиционният лидер на Социалдемократически съюз на Македония /СДСМ/ Зоран Заев публикува поредни разкрития за скандалното управление на настоящия премиер Никола Груевски, са били ранени десетки протестиращи. Полицията съобщава и за 20 пострадали свои служители.

Хилядите протестиращи граждани скандираха "Убийци! Убийци!", "Отивай си Груйо" и искаха справедливост. Вместо това полицията използва настъпването на властта, за да се разправи брутално с хората. Тя използва сълзотворен газ и димни гранати.

Поне от три месеца в Македония има тежка политическа криза. Опозицията направи големи разкрития за тежки корупционни схеми на премиера Никола Груевски и най-близкото му обкръжение, включващи кадруване в съдебната система и изборни манипулации, както и тотален контрол над медиите. В повечето корупционни схеми участва лично директорът на Агенцията по сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков. Груевски многократно обвинява опозицията, че иска "да предизвика междуетнически конфликт". Той обвинява опозицията, че обслужва чужди служби.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com