Никоя партия не може да управлява сама, заяви Ердоган

5127
Никоя партия не може да управлява сама, заяви Ердоган
Снимка: Getty Images/Guliver

Резултатите от изборите означават, че никоя партия не може да да управлява сама. Това заяви турският премиер Реджеп Таийп Ердоган след поражението на неговата партия на местния вот вчера, предаде BBC.

Ердоган призова всички партии да направят „здравословна и реалистична“ оценка на резултата. Неговата Партия на справедливостта и развитието ще направи опит да формира правителство, след като загуби мнозинството си за пръв път за последните 13 години. Тя спечели 41% от вота, което е далеч по-малко от резултатите й от 2011. Сега се налага да формира коалиция или правителство на малцинството.

Партията на Ердоган печели изборите, но губи мнозинството в парламента

Приключи гласуването на парламентарните избори в Турция. Според първите предварителни резултати от вота управляващата Партия на справед...

Партия на справедливостта и развитието е готова да направи опит да формира коалиционно правителство, заяви пред журналисти и вицепремиерът на Турция Нуман Куртулмуш, цитиран от РИА Новости.

„На този етап не виждаме предпоставки за предсрочни избори. В тези условия ще се постараем да създадем коалиционно правителство. А то е невъзможно без Партията на справедливостта и развитието“, каза Куртулмуш. Той добави, че Турция се нуждае от нова конституция.

„Уважаваме избора на народа. Длъжни сме уважавайки неговата воля, да преминем към ново устройство на страната и да завършим всички демократични реформи“, подчерта вицепремиерът.

 

Парламентарните избори в Турция протичат нормално, с полиция в големите градове

Парламентарните избори в Турция протичат нормално. Засилено полицейско присъствие има в големите градове и югоизточната част на ст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com