Некомпетентен екипаж - причината за смъртта на Борис Трайковски

40133
Некомпетентен екипаж - причината за смъртта на Борис Трайковски

При разбиването на президентския самолет с Борис Трайковски в Босна и Херцеговина не е имало терористично нападение, експлозия или пожар. Това е окончателното заключение на разследващите от Босна, което бе предадено на прокуратурата в Сараево.

Борис Трайковски загина при самолетна катастрофа в Босна на 26 февруари 2004 година. В самолета имаше и осем членна македонска делегация. Ръководителят на босненския екип Омер Кулич, разследващ катастрофата, се очаква в края на седмицата да предаде заключенията си на властите в Република Македония.

Като основна причина за тежкия инцидент се сочи "некомпетентността на екипажа и на контролните въздушни екипи на земята". Пряка причина за самолетната катастрофа е свалянето на ниска височина на машината, се казва още в доклада, който бе оповестен от една босненска телевизия.

БГНЕС припомня, че повече от десет години след смъртта на Борис Трайковски в македонското общество, но и сред определени политически среди съществуват съмнения за атентат и умишлено сваляне на самолета на президента. Трайковски беше известен с доброто си отношение към съседите, включително и България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com