Не е сигурно, че има смъртен случай от ебола в Македония

29141
Не е сигурно, че има смъртен случай от ебола в Македония
Снимка: Gettyimages

Македонското министерство на здравеопазването не потвърди първият случай на смърт от вируса ебола в страната.

Преди това редица македонски и международни медии съобщиха, че в страната е регистрирана първата жертва на смъртоносния вирус в страната.

Съмнение за ебола в Бразилия

Първи случай на предполагаем заразен с вируса ебола бе регистриран в Бразилия. Пациентът със съответните симптоми, бе приет в болница в...

Както обясни говорителката на здравното министерство Йованка Костовска, цитирана от македонския телевизионен канал MРТ, става въпрос за британски гражданин, пристигнал на 2 октомври и отседнал в хотел в Скопие. Той е бил приет в болница в четвъртък следобед в тежко състояние с вътрешен кръвоизлив, повръщане и повишена температура, а около два часа по-късно е починал. Пациентът е имал симптоми на вируса ебола, но според Костовска има "голям шанс" да става въпрос за друго заболяване.

Според приятеля на британеца, той не е посещавал страни с висока степен на риск от заразяване с вируса. Всички, които са били в контакт с починалия британец, са поставени под специално медицинско наблюдение.

За да се установи точната причина за смъртта, анализите от изследванията са изпратени в Германия и резултатите от тях ще бъдат ясни в рамките на 48 часа. Информация за случая е изпратена в британското външно министерство и в Световната здравна организация.

Вирусът ебола покоси вече повече от 3800, а заразените са над 8000 души. Ефективна ваксина срещу вируса все още не съществува.

В Сърбия над 700 души са наблюдавани заради ебола

В Сърбия за целите на предотвратяване на разпространението на болестта, предизвикана от вируса ебола, под медицинско наблюдение да по...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com