Нарушения на въздушното пространство изправиха на нокти Турция и Гърция

8447
Нарушения на въздушното пространство изправиха на нокти Турция и Гърция
Снимка: Mirror

За нов инцидент, свързан с нарушаване на въздушното пространство на Турция от руски военен самолет, съобщи Анкара, информира РИА Новости.

За инцидента потвърдиха от руското министерство на отбраната. "Военен самолет Су-30 е извършил кратковременен полет в турското въздушно пространство заради неблагоприятни атмосферни условия", съобщиха от руското ведомство, предаде БГНЕС.

Кънев твърдо защити Ненчев, Атака също поиска оставката на военния министър

Не виждам непоследователна политика от страна на министър Ненчев. С тези думи лидерът на ДСБ Радан Кънев защити военния министър, след ...

За изясняване на случилото се Анкара отново е извикала за обяснения посланика на Русия в Турция. Зам.-министърът на външните работи на Турция Ахмет Мухтар Гюн е врючил на посланик Андрей Карлов протестна нота. От Пентагона заявиха, че не считат инцидента за случаен.

Ден по-рано в турското въздушно пространство навлязоха два руски военни самолети, опериращи на територията на Сирия като част от военната кампания на Русия срещу терористичната групировка "Ислямска държава". Самолетите бяха прихванати от турски изтребители, но до инцидент не се стигна.

Междувременно само в разстояние на ден турски военни самолети нарушиха на няколко пъти въздушното пространство на Гърция. Три турски военни самолета са извършили 5 нарушения на правилата за полети и 4 пъти са навлезли в гръцкото въздушно пространство в югоизточната част на Егейско море.

Като цяло, от януари до август 2015 г. са регистрирани 1306 нарушения на въздушното пространство на Гърция от 101 военни самолети на Турция. В 28 от случаите турските самолети са прелетели над територията на Гърция, съобщава генералният щаб на ВВС на Гърция.

Ген. Михов: Авторитетът на България ще падне, ако чужди самолети охраняват въздушното ни пространство

Депутатът от АБВ ген. Михо Михов заяви, че силно се безпокои от това добре чужди самолети да охраняват въздушното ни пространство, пред...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com