Македонският съд отказа да разследва Груевски по обвиненията на Заев

3282
Македонският съд отказа да разследва Груевски по обвиненията на Заев

Основният съд в Скопие определи като неоснователни обвиненията на ръководителя на опозицията Зоран Заев и отказа да започне разследване срещу македонския премиер и лидер на управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.

В продължение на няколко месеца Заев разпространяваше десетки телефонни разговори, в които основни герои бяха Груевски и най-близкото му обкръжение - вътрешният министър Гордана Янкуловска и неговият братовчед и шеф на спецслужбите Сашо Миялков. Разкритията, които бяха наричани "бомби" скандализираха македонското общество, предаде БГНЕС.

Македония бясна: Груевски носи очила за 60 000 долара

Снимка от плажа със слънчеви очила на македонския премиер Никола Груевски взриви социалните мрежи в съседна Република Македония, пред...

От записите стана ясно, че режимът на Груевски кадрува в съдебната власт, участва в тежки корупционни схеми, контролира медиите и извършва изборни фалшификации.

Според съда доказателствата са негодни, защото са придобити по незаконен начин и поради тази причина няма да има разследване срещу Груевски.

Опозиционният Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) на Заев определи като скандално решението на съдът в Скопие. Според Горан Сугаревски от СДСМ, ако имаше съдебна система, която да не е контролирана от ВМРО-ДПМНЕ, нямаше да се стигне до това решение, а нямаше да има и необходимост от специален прокурор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com