Македонската опозиция изнесе нови записи - за уреждане на търгове

8960
Македонската опозиция изнесе нови записи - за уреждане на търгове

Лидерът на опозиционният Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) Зоран Заев днес показа нови записи от подслушвани телефонни разговори на лица от управлението.

В първия блок разговори единият от събеседниците, според Заев, е премиерът Никола Груевски, който договаря търгове за подизпълнители в ТЕЦ „Битола“. В разговор с директора на компанията Влатко Чинговски Груевски изтъква, че трябва едната от компаниите, която ще спечели, да е на собственика на телевизия Сител. Другата е на известен бизнесмен, който, според опозицията, е близък сътрудник на Груевски.

Управляващите в Македония си построили щаб - дворец

Управляващата в Македония партия ВМРО-ДПМНЕ е построила за себе си грандиозна девететажна щаб-квартира в Скопие, съобщава "Болкан инс...

Вторият блок разговори, който Заев показа, е за уреждане на търгове за изграждане на жп линия.

Следващият блок бе за незаконна процедура, с която ще може да се смени градоустройственият план в община Център в Скопие и ще могат да бъдат построени барокови фасади на два обекта в центъра на столицата на Македония.

Последните два блока разговори бяха между Вътрешният министър Гордана Янкуловска, финансовия министър Зоран Ставрески, министърът на транспорта Миле Янакиески и премиерът Никола Груевски. От разговорите става ясно, че са били уреждани търговете за търсене на компания, която да построи две магистрали в Македония. Груевски и Янакиески се договарят и за процентите, които ще им вземат на китайската компания. Янакиески заявява, че ще им искат 5% или около 17-18 млн. евро. Груевски заявява, че процентът е голям – може и 15 млн.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com