Македонците се готвят да открият третия по големина кръст в света

28483
Македонците се готвят да открият третия по големина кръст в света

Няколко дни преди Великден кръстът в скопския квартал Аеродром е почти готов, предаде телевизия Сител. Той ще бъде висок 51 метра, широк 4 метра, а в горната част ще бъде широк 34 метра. Тежи 88 тона.

Председателят на Световният македонски конгрес (СМК) Тодор Петров, по чиято инициатива се строи кръста, каза, че това ще бъде третият по големина в света, след кръста в скопския квартал Водно, който е втори по големина.

Иванов и Пендаровски отиват на втори тур в Македония

Президентът на Македония ще бъде определен на втория тур на 27 април. В него ще участват сегашният президент от ВМРО-ДПМНЕ Георги Ивано...

В Скопската община Аеродром е издигнат гигантският кръст, пише вестник “Вест”. Според Петров липсва още едно крило, за да бъде кръстът изцяло завършен. Кръстът, който ще бъде третият по големина в света, ще бъде открит официално на Великден.

Press 24 също отделя внимание на темата. Изданието публикува снимки от гигантския кръст, на който се вижда знамето на Македония, но и знаме със звездата от Вергина.

Според македонски медии кръстът в Аеродром е трети по големина в света, след статуята на Исус в Рио де Женейро и кръстът в скопския квартал Водно, който е втори по-големина в света и е поставен на най-високо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com