Македонците отново протестират срещу Груевски

7479
Македонците отново протестират срещу Груевски
Снимка: БГНЕС

Македонски граждани пак се събраха тази вечер на мирна демонстрация пред сградата на правителството.

"Целта е да отдадем почит на тези, които трагично загубиха живота си в Куманово и да призовем към отговорност. В такъв траурен момент съветваме гражданите да действат съобразно своите традиции. Понеже това е ден на траур, призоваваме за мирно и достойно събиране. Борбата расте, борбата се разширява! Всеки ден в 6", призоваха преди акцията организаторите, обединени в гражданско движение "Протестирам", предаде БГНЕС.

Те апелираха към всички граждани на Македония, които не могат вече да търпят несправедливостта, бедността и манипулациите на властта, да се присъединят към надпартийното и автентично гражданско движение за справедливост и мир.

"Ние вече не изпитваме страх, а само отвращение от авторитарното управление! Ние искаме мир и справедливост, а това може да се случи само, ако те си тръгнат! Веднага! Именно затова, нашите искания са: незабавна оставка и поемане на отговорност на цялото правителство, незабавното освобождаване на всички активисти, задържани от 5 май насам, както и демократизация на институциите", настоява движението, което вече има своя страница във Facebook.

Протестът е срещу премиера Никола Груевски. Хората се "вдигнаха" срещу него след публикуването на записи, на които той обсъжда с вътрешния министър как да се прикрие убийството на момче, участвало в предишни протести.

Заев: Властите са знаели за "терористите" от 2013 г., но не са направили нищо

Властите са знаели за криминалната група, която влезе в Македония още от септември 2013 г., но не са направили нищо, за да попречат з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com