МВФ отказа на Гърция отсрочка по дълговете

4677
МВФ отказа на Гърция отсрочка по дълговете
Снимка: Getty Images / Guliver

МВФ отказа да даде на Гърция отсрочка за плащането на дълговете през май, позовавайки се на липса на продуктивни резултати в такива случаи, пише вестник "Файнешънъл таймс" (Financial Times), който се позовава на главата на фонда Кристин Лагард.

Лагард заяви на пресконференция, че е обяснила политиката на фонда на министъра на финансите на Гърция Янис Варуфакис, след като през април Атина поискала неофициално отлагане на плащанията.

Ципрас: До края на месеца ще има споразумение

"Гръцкото правителство ще бъде в състояние, въпреки различията, да постигне споразумение с международните кредитори за възобновяване ...

Лагард добави, че съветва гръцките политици да се съсредоточат върху "скучната" техническа работа по планиране на реформите в икономиката, а не да разчитат на шумно политическо споразумение, което ще разблокира нови заеми на Атина. В същото време финансовият министър на Гърция отрича да се обръщал с такова искане, пише изданието.

Гърция планира на 24 април да се договори с кредиторите за временното споразумение, по силата на което те ще продължат да финансират страната до постигане на споразумение за преструктуриране на дълга. Гърция все още не е получила 7,2 милиарда евро в рамките на действащата програма за помощ. По-рано медиите съобщаваха, че Гърция се готви да обяви фалит по националния си дълг, ако не може да се постигне споразумение с международните кредитори преди края на април, пише РИА"Новости".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com