МВФ: Гърция се нуждае от 50 млрд. евро през следващите 3 години

13286
МВФ: Гърция се нуждае от 50 млрд. евро през следващите 3 години

Гърция се нуждае от 50 милиарда евро през следващите три години, включително 36 милиарда евро от кредиторите от ЕС, за да стабилизира финансите си, дори и в рамките на съществуващите планове на кредитори. Това обяви Международнят валутен фонд (МВФ). 

В нов доклад за финансовите нужди на Гърция, МВФ също така намалява перспективите за икономически растеж на страната за тази година до нула процента от 2,5%, прогнозирани през април, предаде БГНЕС.

Гърция няма да плати вноската по дълга си към МВФ до изтичането на срока

Гърция няма да плати вноската по дълга си в размер на 1,6 млрд. евро към Международния валутен фонд (МВФ) във вторник, когато изтича ср...

Прогнозата за растеж е направена преди Гърция да прекъсне преговорите с кредиторите миналия уикенд и да нареди капиталов контрол и затваряне на банките, се посочва в документа. 

Новият предварителен анализ на МВФ за устойчивостта на гръцкия дълг сочи, че промяната в гръцката политика от началото на 2015 г., приблизително от началото на управлението на лявата партия СИРИЗА, е довела до значително увеличаване на финансовите нужди на Гърция. 

Съществуващите предложения от гръцката страна и кредиторите от ЕС не са насочени към тези нужди, подчертават от МВФ. 

"Гърция е изправена пред значително по-голяма финансова нужда, отколкото си мислехме преди една година", заяви високопоставен представител на МВФ. 

Изобличиха 6 лъжи на Ципрас от вчера

Излизащият в Гърция и Кипър вестник "Български новини" прави анализ на вчерашната реч на министър-председателя Алексис Ципрас и изважда...

Сред основните нужди на Гърция е кредиторите да увеличат падежа на съществуващите спасителни заеми на 40 години от предходните 20 години. "Това е драматична промяна", заяви източнкът.

Гърция губи по по 50 000 резервации от чужбина, твърдят туристическите агенции. Пред банките и банкоматите отново се извиват опашки, информира БНТ.

С наближаването на референдума в неделя финансовият министър Варуфакис засенчва изказванията на премиера Ципрас. Варуфакис обяви, че по-скоро би си отрязал ръката, отколкото да подпише споразумение с кредиторите. Малко след това той увери, че връщането към драхмата е невъзможен вариант и страната му се нуждае отчаяно да остане в еврозоната. Тези крайни изказвания поддържат успешно драматизма на гръцката криза. 

Игра на нерви до последния момент и непредвидим засега вот на референдума в неделя. Ситуацията в Гърция остава напрегната, хората се тревожат за неизвестните, които започват от понеделник. 

Гръцка партия изключи депутат - подкрепял "Да" на референдума

Депутат от дясната партия „Независими гърци“, която е партньор в управляващата коалиция в Гърция, е бил изключен от парламе...

Особено през последните дни кредиторите дадоха да се разбере, че диалогът с правителството върви трудно. Мнозина тук смятат, че в Европа не искат това управление и използват всички лостове за натиск, така че скоро то да мине в историята.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com