Любопитните моменти от изборите в Гърция

16190
Любопитните моменти от изборите в Гърция

Гръцкият министър-председател Андонис Самарас си забрави документа за самоличност на избирателния участък, а лидерът на основната опозиционна Коалиция на радикалните леви сили СИРИЗА Алексис Ципрас трябваше да се качи на стол, за да бъде чут и видян от тълпата репортери.

Всички тези любопитни моменти бяха излъчени директно в ефира на гръцката телевизия "Антена".

Министър-председателят Самарас гласува в избирателна секция в град Пилос на полуостров Пелопонес. Той даде своя документ за самоличност на член на избирателната комисия и получи плик с бюлетини, с които отиде в кабинката да гласува. На излизане от нея Самарас пусна плика със запълнените бюлетини в урната и си тръгна, без да си вземе личната карта.

Представителят на избирателната секция трябваше да подвикне на премиера, който се върна назад и си прибра документа. Телевизията отбелязва, че този път съпругата и дъщерята на Самарас не са гласували с него, а малко по-късно след половин час са упражнили правото си.

Куриозът не подмина и лидера на СИРИЗА, който трябваше да се качи на стол, за да бъде видян и чут от всички желаещи. Ципрас не се смути и с удоволствие изпълни молбата на репортерите. Той се качи на стола и от там издекламира намеренията на своята партия. След като направи изявление на гръцки език, Ципрас беше помолен да каже същото и на английски.

Журналистите не се спират пред нищо, когато трябва да интервюират някой политик. Те измислиха трик, за да могат да спрат бившия премиер Константинос Караманлис /2004-2007/, който през 2009 г. беше сменен на поста председател на "Нова демокрация" от Самарас. Караманлис, който през последните години не дава интервюта, беше спрян, след като входът на избирателната секция беше препречен с телено заграждение. Само така журналистите успяха да зададат въпросите си, а репортерите да го снимат. Впрочем, когато Караманлис все пак се добра до избирателната секция, се оказа, че там отсъстват нейни членове и той трябваше да изчака, за да гласува.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com