Косово ще има ново правителство в края на септември

25152
Косово ще има ново правителство в края на септември
Снимка: Getty Images/Guliver

Лидерът на Алианса за бъдещето на Косово Рамуш Харадинай заяви, че новото косовско правителство, начело на което ще бъде той, ще бъде сформирано през втората половина на септември, предаде БГНЕС.

Харадинай каза, че новото правителство ще бъде съставено от коалицията на партията му с Демократическия съюз на Косово с лидер Иса Мустафа и Инициатива за Косово на Фатмир Лимай. Отхвърля се всяка възможност в новата изпълнителна власт да влезе и Демократическата партия на Косово на сегашния премиер Хашим Тачи.

"Би било добре Демократическата партия на Косово и Тачи този път да дадат приноса си като бъдат част от опозицията", каза Харадинай.

Той подчертава, че правителството очаква подкрепа и от Сръбската листа, от партиите на останалите малцинства, като турците, бошняците, ромите, ашкалите и египтяните, както и от движение "Самоопределение".

Харадинай отхвърля възможността за организиране на нови избори, тъй като "никой няма време за това".

Относно диалога със Сърбия той каза, че ще продължи, тъй като само чрез този диалог Косово ще постигне целите, които има.

"Искаме като държави да имаме двустранен диалог. Целта е един ден Косово и Сърбия един ден да се признаят помежду си и всички да поемем по европейския път", подчертава Харадинай.

АОК е замесена в престъпления

Към края на войната в Косово са вършени престъпления срещу човечеството и военни престъпления. Специална разследваща комисия на ЕС е г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com