Косово арестува джихадисти, готвели атака срещу база на КФОР

19717
Косово арестува джихадисти, готвели атака срещу база на КФОР

Косовската полиция е заловила вчера в района на Митровица най-малко трима косовски джихадисти заради съмнения, че са планирали нападение на база на КФОР, пишат косовските медии, цитирани от БГНЕС.

Вестник "Експрес" съобщава, че арестите били извършени след информация на косовските тайни служби, която била изпратена и до КФОР. Медиите отбелязват, че заловените са ветерани от войните в Сирия и Ирак и членове на терористичната организация "Фронт Ал Нусра" и Ислямска държава.

"От известно време КФОР явно засили мерките за сигурност, контрола и дейностите си в Косово. Косовската полиция също засили дейността си против лицата, за които има съмнение, че са свързани с терористични организации, съобщават медиите.

Заради съмнение за подтикване, набиране и изпращане на лица в сраженията в Сирия и Ирак косовската полиция арестува и 12 имами, за които първоначално се предвиждаше лишаване от свобода, но част от тях по-късно бяха поставени под домашен арест. Сред тях е и имамът на Голямата джамия в Прищина Шефкет Красничи. Според Наказателния кодекс в Косово за подобно престъпление се предвижда затвор от 5 до 10 години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com