Контра палатков лагер в Скопие

7488
Контра палатков лагер в Скопие

Привърженици на премиера Никола Груевски издигнаха палатков лагер пред сградата на парламента в Скопие, предаде македонското електронно издание А1on.

Преди два дни опозицията издигна палатков лагер пред сградата на правителството и протестиращите заявиха, че няма да си тръгнат докато кабинетът не си подаде оставка.

Божидар Димитров: Между Груевски и Заев разлика няма

Това, което се случи вчера, сме го виждали и преди. Така Йован Деспотовски, представител на социалистите, които са в опозиция в Македон...

„Тези, които протестират пред сградата на правителството, имат ясна цел и послание – оставка на премиера Груевски и формиране на преходно правителство. Кои са исканията на тези пред парламента? Чия оставка искат и срещу кого протестират“, коментира изданието.

В същото време стана ясно, че македонската полиция, след края на проправителствения митинг в Скопие, е взела под засилена охрана палатковия лагер на опозицията. С цел избягване на провокации в лагера на опозицията след края на митинга „Македония е силна“, намиращ се на около километър от мястото на проправителствения митинг пред парламента, полицаи са поели охраната му.

Сега в лагера дежурят няколко десетки добре екипирани служители на полицейските спецчасти, като там се намират още бронирани машини и полицейски автобуси. В самия палатков лагер се намират около две хиляди поддръжници на опозицията. Те слушат музика и разговарят. От трибуна опозиционни лидери правят изказвания, с които да окуражат своите съмишленици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com