Кметът на Солун песимист за бъдещето на "Златна зора"

18473
Кметът на Солун песимист за бъдещето на "Златна зора"

Кметът на Солун Янис Бутарис очаква крайнодясната партия "Златна зора" да изчезне от политическата сцена на страната. По думите му това ще стане в една "по-спокойна ситуация".

"В Атина има близо един милион емигранти и там за "Златна зора" е по-лесно да действа и да получи подкрепа. В момента в Общинския съвет в Солун има само двама представители на тази формация. От тази партия заведоха дела срещу мен, когато аз ги нарекох престъпна групировка, но аз съм убеден, че те ще изчезнат от политическата сцена при една по-нормална ситуация", каза още Бутарис. Той е един от създателите на Либералната партия "Акция", припомня БГНЕС.

Всички депутати от "Златна зора" вече са с обвинения

Още един член на неонацистката гръцка партия "Златна зора" е обвинен в принадлежност към престъпна организация. Вече всички депутати ...

Политикът все пак признава, че и в неговия град все още има екстремисти. Пред сръбското издание "Блиц" той обясни: "След като стана ясно, че Кемал Ататюрк е роден в Солун всяка година в града идват над 100 000 турци като туристи. Признавам, че има инциденти при които някои гърци хвърлят камъни по турските автобуси, но ние напреднахме много в отношенията между двете държави".

Кметът признава, че има известна нетърпимост и към албанците, които живеят в Солун. В момента в пристанищния град те са около 75 000 души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com