Караманлис: Гласувайте с "да"

9441
Караманлис: Гласувайте с "да"

Бившият министър-председател на Гърция Костас Караманлис от "Нова демокрация" призова народът да подкрепи предложените от кредиторите реформи като гласува с "да" на референдума в неделя, предаде БГНЕС.

В свое изявление, цитирано от в. "То Вима", той заяви, че макар и слабостите на Европейския съюз да са очевидни, също както и грешките, направени от гръцките партньори, позицията на страната в Европа не бива да бъде поставяна на риск по финансови или национални причини.

Според него преобладаващи отговори "не" на референдума биха могли да се интерпретират като напускане на сърцето на Европа. Бившият премиер допълни също, че "Европа е нашият дом и Гърция е неразделна част от Европейския съюз".

Според данните на социологическо проучване на агенция ALCO повечето гърци подкрепят предложенията на кредиторите в замяна на нова спасителна програма, но разликата с тези, които ще гласуват с "не" на вота в неделя остава много малка.

Според резултатите хората, които са за реформите са 44,8% срещу 43,4% за тези, които са против. От всички допитани 11,8% все още не са решили как ще гласуват. В същото време категоричното мнозинство от 74% биха искали да запазят еврото, докато 15% искат "национална валута".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com