Kак Интернет се развива в Западните Балкани? Сравнение между отделните държави

5388
Kак Интернет се развива в Западните Балкани? Сравнение между отделните държави
Снимка: iStock/Guliver

В границите на бивша Югославия, Словения е страната, в която най-голям процент от населението използва Интернет. При население от 2 милиона и 50 хиляди души, 70 % от населението на страната има достъп до Интернет. Потребителите на най-популярната в глобален мащаб социална мрежа Facebook в Словения представляват около 50% от населението, което на практика означава, че половината словенци имат профил в социалната мрежа.

Хърватия е на второ място в класацията, като в адриатическата страна над 60% от населението редовно използва Интернет. Обаче са сравнително малко на брой хърватите, които имат профил във Facebook – едва 57% от хърватските сърфисти в глобалната мрежа използват социалната мрежа.

ООН призова ЕС да помогне на Западните Балкани за бежанците

Управлението на Върховния комисар на ООН за бежанците призова ЕС да помогне на Гърция, Македония и Сърбия заради масовия приток на им...

С население от 7,2 милиона души (приблизително колкото това на България), днес Сърбия е третата страна, в която се потребява най-много Интернет в рамките на Западните Балкани. 56,44% от населението потребява Интернет, като 83% от сърфистите в мрежата имат профил във Facebook.

Четвъртата страна в рамките на Западните Балкани, където се потребява най-много Интернет, е Черна гора. 52,52% от населението на адриатическата страна редовно използва Интернет, като 9/10 от всички тях имат профил във Facebook.

Македония е също сред страните от бивша Югославия, където се потребява най-много Интернет. При население от малко над 2 милиона души, поне 1 милион са потребителите на Интернет в югозападната ни съседка, като почти всички те имат профил във Facebook (86% от всички потребители на Интернет в страната).

Абсолютно идентични са данните и за Босна и Херцеговина – при население от 2 милиона души, половината активно използват Интернет и почти всичките потребители на мрежата имат профил във Facebook.

Италия обяви Западните Балкани за опасни

Министерството на външните работи на Италия информира гражданите, че в страните от Западните Балкани има опасност от терористични нап...

Използвани източници: Huge Media; Slavko Duric&Dusan Vuckovic – students of IV year of Faculty of organizational science.

Aвтор: Теодор Спасов

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани