Яхяга: Косово е изправено пред сериозна опасност от тероризъм

14681
Яхяга: Косово е изправено пред сериозна опасност от тероризъм

Косово е изправено пред сериозна опасност от терористични нападения, но страната ни има готовност да се справи с това предизвикателство.

Това каза косовският президент Атифете Яхяга. Тя призова религиозните общности да се включат в борбата срещу тероризма. "Младите хора не трябва да се присъединяват към чуждите наемни организации", призова още държавният глава на Косово в интервю за излизащия в Прищина вестник "Експрес", предаде БГНЕС.

Атифете Яхяга изразява загриженост от политическата нестабилност в страната и невъзможността да се сформира ново правителство - три месеца след провеждането на парламентарните избори. "Съществува сериозна загриженост във влиятелните центрове от невъзможността да се изградят нови институции", каза още тя. Президентът съобщи, че ще продължи с консултациите с политическите лидери и призова за зачитане на решенията на Конституционния съд.

Според нея "всяко закъснение при сформирането на институциите пречи при намирането на решения в този важен за Косово период".

Косово няма парламент вече 138 дни

От 7 май, когато беше разпуснат предходния състав на косовския парламент, изминаха 138 дни, предаде БГНЕС. На изборите на 8 юни, които...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com