Изграждането на "Турски поток" ще се забави, може би дори с година

4629
Изграждането на "Турски поток" ще се забави, може би дори с година

Руската енергийна компания „Газпром“ днес намекна, че проектът ѝ за изграждането на газопровод към Турция ще бъде забавен с още няколко месеца на фона на изостреното напрежение между Москва и Анкара. Това предаде AFP, цитирана от Expert.bg.

„Тъй като няма междуправителствено споразумение, сроковете за строежа са отложени“, заяви заместник-председателят на Съвета на директорите на „Газпром“ Александър Медведев. „Колко голямо ще е забавянето зависи от това кога ще бъде подписано споразумението. Няма да бъде фатално, ако сроковете се удължат с една година“, добави той.

Милер намали двойно капацитета на "Турски поток"

32 млрд. кубични метра, а не 63 млрд. - това е новият капацитет на „Турски поток“ според изказване на главния изпълнителен ...

Вчера председателят на управителния съвет на руския холдинг „Газпром“ Алексей Милер заяви, че компанията намалява на половина мощностите на газопровода „Турски поток“. Мощността на тръбопровода ще бъде 32 млрд. кубични метра, „като това е с отчитане на заявените на север мощности“, поясни той.

Александър Медведев съобщи още, че компанията е подала заявление за включването на „Северен поток 2“ към европейската газова мрежа. Още подробности по темата прочетете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com