Интензивни срещи на Груевски и Заев в Страсбург

9685
Интензивни срещи на Груевски и Заев в Страсбург

В 18.15 часа в Страсбург започнаха срещите на македонския премиер Никола Груевски и на лидера на оппозиция Зоран Заев с посредниците от Европейския парламент.

В началото Заев ще има отделна среща с тримата посредници Ричърд Ховит, Едуард Кукан и Иво Вайгъл. След това Никола Груевски ще има среща с тримата депутати от ЕП.

Според македонската телевизия Алсат-М Груевски ще бъде приет от еврокомисаря по разширяването на ЕС Йоханес Хан. След това Хан ще разговаря и с лидера на СДСМ Зоран Заев.

Късно вечерта се очаква среща между Заев и Груевски в присъствието и на тримата евродепутати.

Вчера се проведе втората лидерска среща между ръководителите на четирите основни политически партии в Македония – Груевски от ВМРО-ДПМН, Заев от СДСМ, Али Ахмети от Демократическия съюз за интеграция /ДСИ/ и Мендух Тачи от Демократическата партия на албанците /ДПА/, чиято цел беше да се предприемат стъпки за решаването на кризата в страната. Тя обаче завърши, без да е направен конкретен напредък по въпроса. След нейният край Заев заяви, че не би могъл да започне преговори, докато премиерът Груевски не подаде оставка и докато не се вземе решение за преходно правителство. Той също така допълни, че очаква на днешната среща в Страсбург да бъдат направени конкретни предложения, които да бъдат обсъдени на следващата среща на лидерите на 26 май.

Контра палатков лагер в Скопие

Привърженици на премиера Никола Груевски издигнаха палатков лагер пред сградата на парламента в Скопие, предаде македонското електронно...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com