И в Македония - чужди служби стоели зад подслушването, според Груевски

20315
И в Македония - чужди служби стоели зад подслушването, според Груевски

Македония е била обект на специално преследване от чуждо разузнаване, което е било подпомогнато от сътрудници в страната. Това заяви македонският премиер Никола Груевски на извънредна пресконференция в сградата на македонското правителство, предаде БГНЕС.

Според него "шпионската операция е била извършвана от професионалисти на много високо ниво и имала за цел да организира подслушване в Македония от страна на чуждо разузнаване".

Всичко е било заснето със спецоборудване. След като лидерът на опозицията Зоран Заев отправи заплахи към мен, вътрешното министерство ангажира чужд експерт, който доказа, че неизвестно лице в Скопие организира незаконно подслушване. То се е извършвало в радиус от 2 км около държавните институции. Подслушвателните устройства са се включвали между 12.00 и 18.00 часа, уточни Груевски. Той съобщи, че преките извършители са задържани, а за останалите има съдебно преследване.

Според него след като Зоран Заев научил за това нещо се опитал да рекетира премиера с искане за съставяне на експертен кабинет. "Не е истина, че съм се съгласил да бъде създаден служебен кабинет. Ако бях приел, СДСМ щеше да се върне в парламента", каза Груевски.

Зоран Заев е обикновен инструмент, бих казал камикадзе. Играта е много по-голяма, много по-голяма за неговото разбиране. Аз не съм човек, който действа под заплахи и рекет, каза още Груевски и поясни, че ако целта му е била да скрие нещо, логично е било да приеме рекета, на който е бил подложен от Заев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com