И с процедурни хватки Гърция върви към третата спасителна програма

5839
И с процедурни хватки Гърция върви към третата спасителна програма
Снимка: Getty Images/Guliver

Председателката на гръцкия парламент Зои Констандопулу забави процедурата по гласуване на споразумението за третата програма за страната в размер на 85 млрд. евро, предаде БГНЕС.

Констандопулу нееднократно е заявявала, че се противопоставя на споразумението с кредиторите заради новите мерки за икономии, пренебрегвайки думите на премиера Алексис Ципрас.

Меркел и Ципрас се скарали по телефона

Германският канцлер Ангела Меркел и гръцкият премиер Алексис Ципрас са спорили на висок глас по време на телефонен разговор. Меркел с...

По-рано Ципрас призова за провеждане на спешно гласуване още на пленарната сесия на парламента утре.

Според телевизията Констандопулу създава още едно препятствие в процес на ратификация на споразумението с кредиторите. Тя насрочи за 21:00 часа местно време процедурно заседание на председателите на парламента, която е необходима за възобновяване на заседанията на парламента, преустановени заради лятна ваканция. Това означава, че гласуването може да се проведе най-рано четвъртък вечерта или рано сутринта в петък. Алексис Ципрас пък вече свика всички депутати от "Сириза", които са в отпуск, за да може гласуването в гръцкия парламент да мине без неприятни за управляващите изненади.

Въпреки това изглежда споразумението ще стане факт, след като кредиторите приемат мерките на Ципрас. Според споразумението, за периода 2015 – 2018 година Гърция си поставя цел да има първичен дефицит от 0,25% от БВП през тази финансова година, който постепенно да прераства в излишък и да достигне до 3,5 на сто в края на 2018-та година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com