Хан загрижен за неуспешните преговори в Македония за изборните промени

3047
Хан загрижен за неуспешните преговори в Македония за изборните промени
Снимка: БГНЕС

Еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан е загрижен от неуспеха на четирите основни партии в Македония да се договорят около Изборния кодекс и бъдещия вид на Държавната изборна комисия и че с това вече преминават поставените срокове за цялостно приемане на политическия договор от 2 юни и 15 юли, предаде БГНЕС.

„Комисарят Хан много внимателно следи прилагането на политическия договор в Скопие. Той е запознат с настоящите удължавания при вземането на решения по ключови въпроси. Той е загрижен, че някои от сроковете, които са договорени от страна на политическите лидери не са изпълнени. Необходимо е спешно да се осъществи напредък за взимане на решение във връзка с избирателните реформи и създаването на Държавна избирателна комисия, да се осигури правилното функциониране на службата на Специалния прокурор, както и образуването на парламентарната комисия“, заяви говорителката на ЕК Мая Коциянчич.

Тя допълни още, че комисарят Хан се надява, че ангажимента на четирите политически партии в Македония за прилагане на политическото споразумение ще помогне за финализирането на сделките по всички тези въпроси в кратки срокове, защото времето изтича.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com